Website Architektúra Analízis

Ha a website-ot a keresők nem indexelik fel rendesen, akkor nem is tudnak találatokat szállítani. Ha egy szakmai telefonkönyvben nem szerepel cége neve, onnan nem is fog megkeresést kapni. Ha ellenben többször is listázhatnák a termékeit, megtenné, igaz? A keresők indexelése is hasonló eredménnyel jár. Az indexelésen keresztül szereznek tudomást a website-ok oldalairól, és természetesen csak azokkal az oldalakkal számolnak a késöbbiekben, melyeket sikeresen felindexeltek.

Attól függően, hogy hogyan épül fel, és mekkora értéket képvisel a közönségének, a keresők felindexelhetik a website-nak csak egy oldalát, vagy akár ezer oldalát is. A keresők nap mint nap böngészik az Internetet új tartalom után — azonban nem mindent találnak meg, és nem mindent vesznek figyelembe.

Becslések szerint a teljes Interneten publikált tartalomnak csak mintegy 20%-át indexelik fel a keresők. Ha az Ön site-ja 1000 oldalból áll, de ennek is csak a 20%-át indexelik fel a keresők, akkor 200 oldala lesz kerestethető a közönségnek. Teljesen mindegy, mi van a többi 800 oldalon, mennyire értékes vagy egyedi információ, ha egyszer nincs felindexelve, nem lesz kerestethető, és nem fog találatokat kapni. Minél több oldala van felindexelve, annál több kulcsszóra találnak vagy találhatnak website-jára. Ha mind az ezer oldala bekerül az indexekbe, céges website-ja többszáz, ha nem többezer módon lesz megtalálható.

Néhány faktor, amik befolyásolhatják az oldalak felindexelési valószínűségét, illetve a kiértékelés hatékonyságát:

A site navigációja
Footer linkek
Site map
Többszörös paraméterek a dinamikus URL-ekben
Spider zsákutcák
Duplikált tartalom
Session ID-k
Javascrip linkek
A URL-ek hossza
Direktory struktúra
Tartalom és annak minősége
Cookie használat
Kereső kizárás protokoll, büntetések
Robots.txt
META tag-ek
Javascript-ek
Láthatatlan szövegek, egyéb spam-re utaló jelek
Szöveg a rejtett programsorokban
Szöveg a comment sorokban és tag-ekben
Belső linkelés struktúrája
A domain értéke
Cloaking stratégiák
Redirect-ek használata

Comments are closed.